Dr. Szamosi Zoltán

egyetemi docens, Miskolci Egyetem Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézetében

Tanulmányok

Gépészmérnök diplomáját vegyipari és energetikai gépész szakirányon szerezte 2011-ben. Az MSc-s diplomamunkáját külföldi részképzés keretein belül írta meg a barcelonai székhelyű Universitat Politécnica de Catalunya egyetemen. 2011-től a Sályi István Gépészeti Tudományok Doktori Iskola hallgatója, doktori értekezését mezőgazdasági hulladékok energiasűrűségének növelése témában írta. 

Oktatási feladatok

Jelenleg a miskolci egyetem oktatója, többek között a „Vegyipari technológiák és gépeik” kurzus előadója és gyakorlatvezetője.

Számos, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet kutatási profiljába tartozó kutatásban vett részt, például a megújuló energiát hasznosító hűtő-fűtő hőszivattyú prototípusának kifejlesztésében.

Önálló mérnöki tevékenység

Az évek során számos izgalmas projekthez adta szaktudását.

Például hulladékhő hasznosító rendszer fejlesztésében és tervezésében vett részt, a projekt célja az volt, hogy csökkentse, a gázturbinára menő földgáz előmelegítő gázkazánok gázfogyasztását, egy 47 MW-os gázturbinás erőműben.

Több is érdekel?

Biomassza felpörgetve

Érdemi energiaforrássá formálja a biomasszát Dr. Szamosi Zoltán: szabadalma hatékonyabban termel villamos- és hőenergiát mint egy gázturbinás erőmű.

Tovább olvasom